Součástí MŠ je v 1.poschodí nově zrekonstruovaná výdejna pro třídu ZELENÉ KLUBÍČKO. Tato rekonstrukce proběhla v době uzavřeného provozu o letních prázdninách 2021. V přízemí byly taktéž zrekonstruované další výdejny pro třídu ČERVENÉ A ŽLUTÉ KLUBÍČKO o letních prázdninách 2022.
Vedoucí stravovny: Kateřina KUNCOVÁ
Hlavní kuchařka: Alena KŮSOVÁ
Kuchařka: Miroslava HAVRLÍKOVÁ
Při přípravě pokrmů v MŠ se postupuje podle předepsaných receptur a platných vyhlášek.
- Jídelníček sestavuje vedoucí stravovny tak, aby byl pestrý a současně splňoval základní dávku živin (maso, tuky, mléko, ryby, luštěniny apod.), které denně kontroluje propočtem ve spotřebním koši.
- Při sestavování jídelníčku bere také na zřetel přání dětí zařazovat jejich oblíbená jídla.
- Svojí pestrostí a různorodostí se jídelníček velmi liší od domácího, což je správné.
- Děti tak poznávají jiná jídla, dost často pro ně dosud neznámá.
- Když si děti ve třídě samy vyzkouší dělat dobroty – například bramborové placky – paní kuchařka jim ukáže, jak placky usmaží. Hotové dobroty si nakonec děti sní.
Pitný režim mají děti zajištěný po dobu celého dne, i při pobytu venku na zahradě. Při svačině mají děti možnost výběru mezi mléčným ochuceným nápojem nebo čajem, převážně ovocným. V rámci sebeobsluhy si děti několikrát vyzkouší podle chuti namazat chléb pomazánkou, rozhodnout se ve výběru ovoce apod.
(rozkliknout)